Начин на приготвяне
На дъното на тавата, в която ще печете млечната баница, поставете домакинска хартия за печене, а върху нея напръскайте с малко олио.
Сирете натрошете в отделна купа.
Започваме да редим и млечната баница.
Взимаме две гори и ги поставяте на дъното на тавата. Отгоре им слагате доволно равномерно разпределено количество сирене.
Следващият пласт е отново кори за баница, а над тях сирене.
Редувате, докато не свършат продуктите. Важно е да се завърши с кори.
С помощта на остър нож нарежете баницата на малки квадратчета.
Залейте така подредената баница с разтопеното масло.
Приготвяме и млечната завивка. В купичка разбийте яйцата със солта на пяна и към тях добавете прясното мляко. Отново разбъркайте.
Залейте солената млечна баница с тази смес и сложете в предварително зарята фурната да се пече.
Ориентировъчни градуси около 180 - 200 за около 40 мин или до златисто.