Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Млечна баница»Солена млечна баница

Солена млечна баница

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Солена млечна баница
Снимка: Аника Войт
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Солена млечна баница - рецепта, която трябва да приготвите"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 500 г
  • масло - 200 г
  • яйца - 5 бр.
  • прясно мляко - 1 л
  • сирене - 400 г
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

На дъното на тавата, в която ще печете млечната баница, поставете домакинска хартия за печене, а върху нея напръскайте с малко олио.

Сирете натрошете в отделна купа.

Започваме да редим и млечната баница.

Взимаме две гори и ги поставяте на дъното на тавата. Отгоре им слагате доволно равномерно разпределено количество сирене.

Следващият пласт е отново кори за баница, а над тях сирене.

Редувате, докато не свършат продуктите. Важно е да се завърши с кори.

С помощта на остър нож нарежете баницата на малки квадратчета.

Залейте така подредената баница с разтопеното масло.

Приготвяме и млечната завивка. В купичка разбийте яйцата със солта на пяна и към тях добавете прясното мляко. Отново разбъркайте.

Залейте солената млечна баница с тази смес и сложете в предварително зарята фурната да се пече.

Ориентировъчни градуси около 180 - 200 за около 40 мин или до златисто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: