Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Редени кюфтета с патладжан и кайма

Редени кюфтета с патладжан и кайма

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Редени кюфтета с патладжан и кайма4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Редени кюфтета с патладжан и кайма - ето така се правят"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.средни
  • кайма - 600 г
  • лук - 1 бр.
  • яйца - 4 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно
  • галета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните измиваме и нарязваме на филийки. Осоляваме и слагаме в гевгир да се отцедят.

През това време си омесваме каймата със сол, черен пипер, яйце 1 бр. и ситно нарязания лук.

Щом патладжаните си пуснат черния сок, измиваме и подсушаваме.

Взимаме част от каймата и с помощта на ръката, разстиламе върху филийката патладжан. И така до изчерпване на продуктите.

В купа си разбиваме останалите яйца с малко сол, а в чиния си смесваме брашно и галета.

Загряваме си олио в тигана (трябва да е повечко, почти да покрива кюфтета), овалваме кюфтетата в сухата смес, а след това в яйцата.

Пържим кюфтетата с патладжан до готовност.

Поставяме готовите редени кюфтета с патладжан и кайма върху кухненска хартия.

Подреждаме в чиния и поднасяме със сос по-избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
ще пробваме задължително...
02.09.2020 11:05
1
Ники
Ники
Да може би сте права!Трябва да се пробва и в обелен вариант.
01.09.2020 16:27
1
Геновева
Геновева
Супер идея... задължтелно се пробва... само мисля, че ако са обелени патладжаните е по- добре
01.09.2020 12:40
1