Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Мусака с патладжан, кайма и картофи

Мусака с патладжан, кайма и картофи

Н.АкифоваН.Акифова
Иноватор
2672k8793
Мусака с патладжан, кайма и картофи1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
105 мин.
Порции
8
"Мусаката е още по-вкусна и сочна, когато добавите към нея и малко патладжани - така сме чували"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 кг
  • патладжани - 1 бр. голям
  • кайма - 300 г
  • сол - 1ч.л.
  • черен пипер - 1 к.л.
  • чубрица - 1 к.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • вода - 2 в.ч.
  • лук - 1 глава
  • За заливка
  • кисело мляко - 400 мл
  • брашно - 2 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • За сервиране
  • кисело мляко
  • пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме и обелваме картофите, режем картофите на малки кубчета, това повтаряме и с патладжана.

Взимаме голяма тенджера, слагаме вътре мазнина и запържваме каймата с лука, след като се запържи каймата, добавяме картофите и патладжана, запържваме добре (като се запържи патладжанът, се смесва със съставките, тоест се разтопява по-голямата част и остава вкусът).

После слагаме вътре брашно, сол и подправките, доливаме две водни чаши вода.

Изливаме сместа в подходяща тава за печене и печем мусаката във фурната за един час на 170°C.

Отгоре правим заливката за мусака, като се изпече, и слагаме на фурната за още 15 минути.

Сервираме мусаката с патладжан, кайма и картофи топла с кисело мляко и пипер.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: