Пилешки долни бутчета на фурна

АнабелАнабел
Новак
23
333
1k
53
06/09/2020
"Тези ароматни пилешки бутчета с добре изпечена хрупкава коричка чакат да бъдат изядени!"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 536
  • Преглеждания за месеца248
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 6 бр. долни
  • сол
  • масло - 50 г
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • лют червен пипер - 1/3 к.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • куркума - 1 ч.л.
  • кориандър - 1/4 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л. суха
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бутчетата се почистват, измиват и подсушават. Поръсват се със сол и обтриват с краве масло.

В чиния се смесват сухите подправки - червен, лют и черен пипер, чесън на прах, куркума, кориандър и мащерка. Размесват се хубаво, след което бутчетата се овалват в тях.

Слагат се съд с похлупак и поставят в хладилника за около два-три часа.

След това бутчетата се нареждат в намазнена тава, наливат се около 100 мл бира и поставят във фурната.

Пекат се на 190 градуса, като по средата на печенето се обръщат.

Готови са, когато придобият хубаво запечена коричка.

Пилешките долни бутчета на фурна са много вкусни.

Удобна бамбукова щипка за сервиране и барбекю-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Удобна бамбукова щипка за сервиране и барбекю
3.60 лв.
2.77 лв.
Виж ››

Лека, качествена и удобна за употреба бамбукова щипка. Подходяща е както за сервиране на храна, така и за барбекю, скара, фурна. Не поема цветовете и миризмите от храните.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар