Начин на приготвяне
Оставяте тенджера с подсолена вода да заври, след което добавяте тиквичките, нарязани на 4-сантиметрови кръгчета. Покрийте и оставете за 10 минути, а когато са готови тиквичките, ги прецедете и ги оставете да се охладят.
Отделно загрявате 3 с.л. от зехтина и леко запържвате двата вида лук, след което добавяте чесъна и когато стане ароматен, махате тигана от котлона.
Изстискайте добре тиквичките и в купа ги смесете с лука и чесъна.
Препечете филийките, изхвърлете коричките, след което ги натрошете в кухненски робот. Добавете сместа с тиквичките, както и яйцата и сирената. Добавете копъра и подправете на вкус. Ако сместа е твърде мокра, добавете брашно.
Вземете пълна лъжица от сместа, направете я на топче с ръце и леко я притиснете, за да се оформи шницел. Готовите шницели оваляйте в брашно и ги запържете в зехтина, който предварително трябва добре да загреете.
Шницелите трябва да станат хрпкави и кафяви. Извадете ги върху кухненска хартия и когато ги сервирате украсете с резенчета лимон.
Коментари