Шницели от тиквички

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Шницели от тиквички1 / 2
05/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тиквички - 500 г
  • зехтин - 120 мл
  • лук - 1 бр.
  • зелен лук - 2 стръка
  • чесън - 1 скилидка
  • хляб - 3 филийки
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 200 г фета
  • пармезан - 50 г
  • копър - 3 - 4 с.л. пресен
  • брашно - 50 г
  • сол
  • черен пипер
  • лимон - 1 бр., на резенчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставяте тенджера с подсолена вода да заври, след което добавяте тиквичките, нарязани на 4-сантиметрови кръгчета. Покрийте и оставете за 10 минути, а когато са готови тиквичките, ги прецедете и ги оставете да се охладят.

Отделно загрявате 3 с.л. от зехтина и леко запържвате двата вида лук, след което добавяте чесъна и когато стане ароматен, махате тигана от котлона.

Изстискайте добре тиквичките и в купа ги смесете с лука и чесъна.

Препечете филийките, изхвърлете коричките, след което ги натрошете в кухненски робот. Добавете сместа с тиквичките, както и яйцата и сирената. Добавете копъра и подправете на вкус. Ако сместа е твърде мокра, добавете брашно.

Вземете пълна лъжица от сместа, направете я на топче с ръце и леко я притиснете, за да се оформи шницел. Готовите шницели оваляйте в брашно и ги запържете в зехтина, който предварително трябва добре да загреете.

Шницелите трябва да станат хрпкави и кафяви. Извадете ги върху кухненска хартия и когато ги сервирате украсете с резенчета лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
много хубаво стихотворение. Дали не е по-добре да се казва Пита с тиквички. Голяма "боза"
28.05.2014 21:53
2