Пастет от манатарки

Ivi  VaccaIvi Vacca
Готвач
284
3k
769
647
07/09/2020
"Домашен пастет от манатарки, който нямаме търпение да опитаме "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо289
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пастет

Начин на приготвяне

Почистете гъбите старателно. След това с нож отстранете долната част на стъблото и ги изстържете, за да отстраните почвата.

След това с влажна кърпа започнете да търкате цялата гъба, след като сте почистили добре, махнете шапките от стъблото и ги нарежете на парчета.

Подготовка на пастет от гъби манатарки.

Сложете манатарките да се запържват внимателно с чесъна и дафиновия лист в олиото или зехтин, като готвите на слаб огън и покрит тиган за около 30 минути, като внимавате и ги обръщате от време на време.

Поръсете с вино от време на време и го оставете да се изпари. Добавете сол и черен пипер.

Междувременно разтопете маслото в друга тенджера, като внимавате да не започне да се запържва.

Добавете маслото към гъбите и оставете да се овкусят манатарките, след което свалете от огъня и оставете да се охлади сместа. Поставете сместа в блендер или с пасатор, смелете ароматния гъбен пастет.

Когато сместа стане достатъчно кремообразна и хомогенна, сложете я в бурканче. Оставете да почине за 2 часа в хладилника, след което сервирайте пастета от манатарки с брускети, крутони или просто филийка от любимия хляб.

Да ви е сладко!

Стилен керамичен поднос с шистов ефект
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Стилен керамичен поднос с шистов ефект
14.00 лв.
Виж ››

Станете любимите домакини на вашите гости, поднасяйки им вкусни ордьоври върху стилния керамичен поднос. Той е с шистоф ефект, който го прави още по-изискан и представителен.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар