Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък Хляб»Диетичен бананов хляб

Диетичен бананов хляб

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7364k1k3k10
Диетичен бананов хляб
Снимка: Рая Андонова
1 / 4
07/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Ароматен и пухкав, този бананов хляб си струва всяка минута в кухнята, още повече, че е и диетичен"

Необходими Продукти

  • Сухи съставки
  • брашно - 1 3/4 ч.ч.
  • кокосови стърготини - 20 г
  • овесени ядки - 1/4 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 пакетче
  • сода за хляб - 1/2 к.л.
  • канела - около 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1 - 2 щипки
  • сол - 1/2 к.л.
  • орехи - няколко, начупени
  • шоколад - няколко кубчета черен
  • стафиди - 1 - 2 с.л., или др. дребни или нарязани сушени плодове
  • ванилия - 1 прахче
  • Течни съставки
  • банани - 3 средни или 2 големи
  • мед - 1/4 ч.ч., течен
  • растително мляко - 1/4 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • захар - 3 с.л., кафява или кокосоа
  • олио - 3 с.л. *
  • ванилия - 1 ампула есенция
* мерки и количества

Начин на приготвяне

*Може също да се използва разтопено кокосово олио или ядково масло без парченца.

Сухите съставки се слагат в купа по реда, в който са изредени.

Отделно бананите се намачкват с вилица на пюре. Към тях се добавят останалите течни съставки и се разбърква добре. За по-добри резултати може да се използва блендер за смесването на течните съставки.

Накрая течните съставки се прибавят към сухите и се разбърква добре.

Фурната се загрява на 160 градуса.

Продълговата форма или форма за кекс се намазнява и наръсва с брашно. В нея се разпределя сместа.

Диетичният бананов хляб се слага във фурната, когато е загряла.

Превключва се само на долен реотан за около 15 минути, а след това и на двата до пълното изпичане на банановия хляб.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: