Начин на приготвяне
Обелете ябълките и ги нарежете на резени. Залейте с 3 лъжици лимонов сок и поръсете с кафявата захар.
Отделно разбийте с миксер яйцата и захарта.
Смесете брашното с нишестето, ванилията, бакпулвера и щипка сол. На части добавете към разбитите яйца.
Разтопете и охладете леко маслото, добавете го към горната смес заедно с прясното мляко.
Идва ред на предварително накиснатите в топла вода стафиди. Разбъркайте внимателно.
Сложете хартия за печене във форма с падащо дъно и диаметър 24 см. Сипете вътре кексовата смес и отгоре наредете ябълките.
Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете ябълковия сладкиш до получаване на хубав загар. Готовността пробвайте с помощта на дървено шишче.
Извадете готовия сладкиш и го охладете върху решетка. Поръсете с пудра захар, нарежете и поднесете.
Лекият ябълков сладкиш без глутен е готов.