Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълков сладкиш»Лек сладкиш с ябълки без глутен

Лек сладкиш с ябълки без глутен

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Лек сладкиш с ябълки без глутен
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Щом приготвим този лек ябълков сладкиш, спираме да броим калории, за да бъдем щастливи"

Необходими Продукти

  • стафиди - 50 г
  • безглутеново брашно - 180 грама
  • кафява захар - 1 с.л.
  • картофено нишесте - 50 грама
  • яйца - 2 броя
  • масло - 100 г
  • прясно мляко - 3 с.л.
  • бакпулвер - 15 г
  • ябълки - 2 броя
  • ванилия - 1 прахче
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • лимонова кора - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги нарежете на резени. Залейте с 3 лъжици лимонов сок и поръсете с кафявата захар.

Отделно разбийте с миксер яйцата и захарта.

Смесете брашното с нишестето, ванилията, бакпулвера и щипка сол. На части добавете към разбитите яйца.

Разтопете и охладете леко маслото, добавете го към горната смес заедно с прясното мляко.

Идва ред на предварително накиснатите в топла вода стафиди. Разбъркайте внимателно.

Сложете хартия за печене във форма с падащо дъно и диаметър 24 см. Сипете вътре кексовата смес и отгоре наредете ябълките.

Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете ябълковия сладкиш до получаване на хубав загар. Готовността пробвайте с помощта на дървено шишче.

Извадете готовия сладкиш и го охладете върху решетка. Поръсете с пудра захар, нарежете и поднесете.

Лекият ябълков сладкиш без глутен е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: