Ябълков сладкиш с царевичен грис

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
457
2k
2k
557
1
09/09/2020
"Да ви е сладко с ябълковия сладкиш, чиято рецепта вече научихме наизуст от толкова често приготвяне"
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо962
  • Преглеждания за месеца290
  • Преглеждания за седмицата59
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме три от ябълките и ги поръсваме с лимоновия сок.

В купа разбиваме маслото и захарта с миксер. Добавяме яйцата и разбиваме още малко. Сипваме киселото мляко, ванилията, пудинга, царевичния грис, бакпулвера и лимонената кора.

Прибавяме настърганите ябълки, разбъркваме и изсипваме сместа в кръгла намаслена форма за печене.

Нарязваме останалата ябълка на тънки парченца и декорираме отгоре сладкиша, като подреждаме в кръг парченцата ябълка, а между тях поставяме по една сушена слива.

В центъра на ябълковия сладкиш също поставяме една сушена слива.

Загряваме фурната на 200 градуса и печем ябълковия сладкиш с царевичен грис около 25-30 минути.

Тефлонови форми за кекс с паращо дъно - 3 бр в комплект
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Тефлонови форми за кекс с паращо дъно - 3 бр в комплект
39.00 лв.
Виж ››

Когато готвенето е удоволствие - страхотни форми за любимите ни сладкиши!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар