Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Домашна торта с малини и къпини

Домашна торта с малини и къпини

Домашна торта с малини и къпини
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
10
"Лека и много нежна на вкус домашна плодова торта, която ни напомня за лятото"

Необходими Продукти

  • за един блат
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 7 с.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 5 с.л.
  • кисело мляко - 7 с.л.
  • брашно - 7 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • какао - за втория блат
  • компот от малини - за сиропиране
  • малини
  • къпини
  • за яйчения крем
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • краве масло
  • брашно - 7 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвям си два блата за тортата, удвоявайки количеството, тъй като са дадени мерки за един блат. Във втория добавих какао.

След като смеся добре всички съставки, пека във фурна за около 20-25 мин.

Когато и двата блата са готови, ги сиропирам с компот от малини. Между блатовете сложих малини.

Приготвям си яйчния крем с продуктите за него, които се сипват в подходяща тенджера на котлона и се варят до завиране. След това кремът се охлажда.

Преминавам към сглобяването на плодовата торта, редувайки с крем и малини. Украсявам с къпини.

Може да се остави за кратко в хладилник да стегне.

Домашната торта с малини и къпини е готова за сервиране.

Източник: Анна Христова - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: