Селска Сипидя

RoSsySRoSsyS
Новак
1
28
1
2
10/09/2020
"С интерес опознаваме селската кухня и разбираме как се нарича онова, което повечето от нас познават като пърленка - Сипидя"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
28 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 471
  • Преглеждания за месеца157
  • Преглеждания за седмицата35
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена28

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесвате киселото мляко и водата.

Разбивате яйцата и ги добавяте към айряна, който добре разбъркам и добавяте сол.

Прибавяте брашното и бъркате до получаване на гъсто тесто.

Загрейте фурната, изберете подходяща тавичката с 2 с.л. олио и я оставете да се нагрее във фурната.

Изсипете тестото в тавичката и печете селската пърленка до кафеникав цвят.

Забавлявайте се, докато приготвяте сипидя със сирене - бързо лесно и вкусно.

Голям нож за пица с пластмасова дръжка-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям нож за пица с пластмасова дръжка
4.00 лв.
3.08 лв.
Виж ››

Симпатичен нож за пица с удобна гумена дръжка и ергономична форма търси сочна пица за съвместни приятни мигове в кухнята

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Величка Щърбанова
Забелязах, че сте използвали мои снимки на рецептата?!? Някъде да сте упоменали това?!?.... На едната снимка дори се вижда изписано името ми!
1
0