Пилешки дробчета в йенска тенджера

Аника ВойтАника Войт
Готвач
211
1k
839
341
1
13/09/2020
"Всяка домакиня трябва да има йенско стъкло, в което да приготвя апетитните пилешки дробчета по тази рецепта"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
13 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо582
  • Преглеждания за месеца582
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена13

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете дробчета от ципите им.

В отделна купичка сложете няколко лъжици брашно.

Всяко дробче оваляйте в брашното, изтупайте ненужното и поставете на дъното на йенския съд.

Лука, гъбите и чушките почистете и измийте добре. Нарежете ги на лентички и ги добавете към пилешките дробчета.

Подправете със сол и черен пипер на вкус.

Отгоре полейте със зехтина. Разбъркайте много внимателно в рамките на не повече от 3 пъти.

Налейте около 200 мл вода. Най-отгоре сложете и няколко бучки масло.

Затворете с капака йенската тенджера.

Сложете я задължително в студена фурна.

Включете пилешките дробчета в йенска тенджера на 200 градуса и печете около час.

Ръчно изработена керамична чиния 22 см
Избери класиката! Поднеси стилно с:
Ръчно изработена керамична чиния 22 см
4.69 лв.
Виж ››

Хубавите ястия, които приготвяте, заслужават да бъдат поднесени в красиви чинии - като тази ръчно изработена керамична чиния.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар