Кремсупа от броколи

11/09/2020
"Полезна кремсупа от броколи, на която всеки бърза да се наслади"
Приготвяне15 мин.
Готвене40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 398
  • Преглеждания за месеца1562
  • Преглеждания за седмицата100
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества
Зеленчукова Супа

Начин на приготвяне

В тенджера слагам около 800 мл вода.

Като заври, слагам цяла глава лук (почистена от люспи), цели скилидки чесън, картофите, нарязани на 4-ри, и моркова, натрошавам и бульона.

Оставям да поври за 20 мин, след 20 минути изваждам главата лук. От главата броколи се отрязват розичките и се слагат в тенджерата с още вода.

Ако искате да е по-гъста супата, може и да не доливате много, слагам и листенцата босилек... Оставям да поври още 10 мин.

Тенджерата се снима от котлона, за да поизстине. Вкусната зеленчукова супа се пасира в блендер или с пасатор.

Добавят се солта и черният пипер на вкус, както и 4-те лъжици сметана, също и маслото и се връща на котлона за 5 минути.

При сервиране изстисквам резенче лимон в купичката с кремсупа от броколи.

Метален пасатор за заленчуци
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метален пасатор за заленчуци
12.59 лв.
Виж ››

Масивен метален пасатор за зеленчуци, с който бързо ще се справите с намачкването на продуктите за пюрета, супи и ястия. Металният пасатор има здрава дръжка, която позволява бързо обработване на храната. Пригответе любимите си ястия с един замах и метален пасатор, разбира се.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар