Медено тесто

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Медено тесто
Снимка: Аника Войт
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
700
"Перфектното медено тесто, от което ще приготвите най-вкусните меденки за малки и големи"

Необходими Продукти

  • яйца - 3 бр.
  • мед - 1 к.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • канела - 1 пакетче
  • брашно - около 500 - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта до получаване на пухкава пяна. Към тях добавете олиото на тънка струйка.

Добавете меда и отново разбийте с помощта на миксер или бъркалка.

В отделна купа смесете брашното, содата и канелата. Смесете ги добре.

Започнете да добавяте от сухите продукти към яйчената смес. Добавяйте на етапи по лъжица и разбъркайте.

Получава се меко на допир тесто, което не бива да залепва по пръстите ви.

Ако е така, значи се нуждае от още малко брашно.

Меденото тесто може да използвате веднага или да приберете в хладилника и да приготвите меденки в рамките на няколко дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: