Начин на приготвяне
Пресейте брашното и в кладенче сипете всички продукти, като содата бикарбонат угасите с лимоновия сок. Замесете меко тесто и оставете за около 20 минути да си почине.
Разделете тестото на две части. От едната част можете да направите медени топчета, а от другата – медени бисквити.
За да направите медените бисквити, разточете тестото върху леко набрашнен плот с дебелина 6-7 мм и изрежете с различни формички.
В друга тава върху хартия за готвене подредете медени топчета, колкото малък орех, и леко притиснете.
Печете за 10- тина минути на 180 градуса.
За украсата: Начупете шоколада в малък съд и го поставете върху друг съд с вода на огъня.
Разтопете на водна баня шоколада и го сипете в малка фунийка, направена от хартия за готвене.
Отрежете малко от връхчето на фунийката и украсете меденките, изливайки на тънка струйка шоколада. Отгоре поръсете по няколко пелети от бял шоколад.
Сладките от медено тесто са готови.