Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова салата»Салата с елда, авокадо и слънчоглед

Салата с елда, авокадо и слънчоглед

Рая АндоноваРая Андонова
Мастър Шеф
7985k1k11
Салата с елда, авокадо и слънчоглед
Снимка: Рая Андонова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6
"Засищаща, полезна и много вкусна салата с елда и още нещо - препоръчваме с две ръце"

Необходими Продукти

  • елда - 1/2 ч.ч.
  • салати - 1/2
  • авокадо - 1 бр.
  • домати - 2 малки или 1 голям
  • слънчогледови семки - 3 - 4 с.л.
  • зелен лук - 1 - 2 стръка
  • сол
  • оцет
  • олио
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Елдата се сварява в 1 - 1.5 ч.ч. вода.

Когато е сварена, се оставя да изстине изцяло.

Ако семената са сурови, сега е моментът да се накиснат в топла вода, а ако са печени, тази стъпка се пропуска.

Листата от салатката се измиват и накъсват в дълбока купа.

Доматите и авокадото се нарязват на по-малки кубчета, а зеленият лук на дребно и се добавят полезната зеленчукова салата.

Накрая се прибавя елдата, овкусява се със сол, олио, оцет или по желание прясно изцеден лимонов сок и малко черен пипер.

След което се разбърква добре и салата с елда е готова за сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: