Начин на приготвяне
Пресявате брашното, добавяте солта в него и разбърквате. Към тях прибавяте разбитите яйце, белтъци и олиото.
Затопляте леко смесените мляко, вода и захар, разтворете маята в тях. Замесвате меко тесто и оставяте да удвои обема си.
Примесвате тестото още веднъж и отново оставяте да удвои обема си. Премесвате отново и изрязвате малка част от него, оформяте на топче и оставяте настрани, то ще ни послужи за среда на питката. Останалото тесто разделяте на две равни части.
Всяка част, разточвате на правоъгълна кора дълга колкото обиколката на тавата. Намажете ги с предварително смесените меко масло, жълтък и сметана, навийте ги на руло. В намазана с меко масло тава 28 см, поставяте първото руло в кръг и съединете двата края.
Второто руло поставяте по същия начин но от вътрешната страна на първото. Вътрешното руло разрязвате, но не до край, с помощта на ножица на ленти с ширина 1 см. Усуквате леко (на 45 градуса) лентичките в една посока върху първото руло в кръг. Оформяте оставеното топче и поставяте в средата.
Оставяте за около 30 минути да втасва. Намажете я с разбитите жълтък и олио и поръсете със семената.
Печете в предварително нагрята фурна на 180 градуса до готовност.