Обикновена бисквитена торта с крем нишесте

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Готвач
171
1k
337
285
2
12/09/2020
"Помним и не забравяме вкуса на тази бисквитена торта - колкото пъти да я сервираме, толкова пъти се хапва почти веднага"
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо56 872
  • Преглеждания за месеца5322
  • Преглеждания за седмицата280
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • бисквити - 1 пакет обикновени какао
  • бисквити - 1 пакет обикновени бели
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 180
  • нишесте - 2 пакета с аромат ванилия
  • захарни пръчици - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си тавичка, в която ще приготвяте бисквитената торта.

Наредете на дъното бисквити.

Изсипете 150 мл от млякото в панички и изсипете съдържанието на пакетчетата с нишесте. Разбъркайте добре, докато се разтворят напълно.

Останалото мляко изсипете в тенджера и го сложете на котлона на средна степен.

След като се затопли, добавете захарта към него. Разбъркайте добре. След това на тънка струйка изсипете разтвореното нишесте към тенджерата с мляко.

Разбърквайте непрестанно, докато се сгъсти кремът.

След като е готов кремът, изсипете част от него върху бисквитите. След това наредете още един ред бисквити и изсипете отново крем.

Накрая пак наредете бисквитки и разстелете с помощта на лъжица останалия крем, за да завършите домашната бисквитена торта.

Изчакайте малко да се охлади обикновената бисквитена торта с крем нишесте и поръсете със захарни или шоколадови пръчици.

Приберете в хладилника за 1 нощ и поднесете.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар