Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле с картофи във вързопче

Пиле с картофи във вързопче

Пиле с картофи във вързопче
Снимка: Пламена Иванова Екимова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Пиле с картофи, приготвено във вързопче - щом го опитате, ще го приготвяте все по-често"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 1 тарелка
  • картофи - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • заквасена сметана - 500 г
  • синьо сирене - 200 г
  • лимони - 1/2 бр.
  • къри - на вкус
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото месо се нарязва на дребни парчета и се полива с лимонов сок.

Към него се добавят нарязаните на кубчета картофи и лукът, нарязан на кръгчета.

Сместа се обърква със сметаната и синьото сирене и се подправя с подправките: сол, черен пипер и къри.

Върху тава се поставя готварска хартия.

Сместа се изсипва в нея и се прави вързопче, като се затваря хубаво с конец.

В тавата се сипва малко вода и пилето с картофи се пече в предварително загрята на 180°С фурна за около 1 час.

Добър апетит с това пиле с картофи във вързопче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: