Орехово Песто

14/09/2020
"Към каквото ви дойде на ум може да добавите ореховото песто - пристрастяващо вкусно е"
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо251
  • Преглеждания за месеца251
  • Преглеждания за седмицата32
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пармезанът се смила на прах и към него се добавят орехите, сол, черен пипер и 80 г от зехтина.

2. Откъсват се листенцата на магданоза и също се добавят към останалите продукти.

От зелената подправка може да се добави и повече - до цели 50 г.

Аз лично харесвам магданоза да е по-малко, за да преобладават орехите.

3. Всичко се смила отново заедно, след това пестото се доовкусява с още сол и пипер, ако е необходимо. Долива се и останалият зехтин, а може и още от него.

4. Пестото се разбърква и поднася с паста, към салати, с препечени филийки или дори към риба, птиче месо и печени зеленчуци.

Уникално вкусно и широко приложимо орехово песто!

Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Купа миксер с двоен капак 2.2 литра
6.28 лв.
Виж ››

Голяма и много удобна за готвене купа миксер. Разбийте сместа ръчно или с помощта на пасатор - и по двата начин няма да има пръски наоколо. Купата миксер има двоен капак и силиконови крачета за стабилност при разбъркване.

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар