Пуешки бутчета с чесън

Ivi  VaccaIvi Vacca
Иноватор
307
3k
831
700
14/09/2020
"Рязко огладняваме, щом видим сочните пуешки бутчета - имат си и чесънче, нищо повече не ни трябва за страхотен апетит"
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 306
  • Преглеждания за месеца199
  • Преглеждания за седмицата36
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

  • пуешки бутчета - 900 г до 1.200 кг( 1 до 2 две по - малки )
  • чесън - 4 скилидки, нарязани
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • розмарин - 1 клонче или сушен на вкус
  • мащерка - 2 клончета или на вкус
  • лимонов сок - от 1
  • червен пипер - по вкус
  • зехтин - 40 мл
  • дафинови листа - 2 бр.
  • бяло вино - 250 мл или малко повече*
  • целина - 2 стръка или корен на кубчета (50 г)
  • магданоз - нарязан на вкус (по желание)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Това е просто и вкусно ястие с пуешко. Чудесно предложение за тези, които обичат печеното на фурна. Винаги се получава добре, като цяло всички го харесват и разбира се - това е бюджетно ястие!

Страхотно ястие за неделния обяд или за специални случаи, в които не знаем точно какви са предпочитанията на гостите. При този тип ястия добрата салата е от съществено значение и е добре да сервирате с кнедли или варен ориз!

Почистете пуешките бедра от излишната мазнина, измийте, направете няколко разреза.

Поставете бутчетата от пуйка в голям съд, след което подправете със сол, черен пипер и лимонов сок.

В купа направете сос с добре нарязания чесън, сладък пипер, зехтин и розмарин, мащерка на вкус, а след това разпределете тази смес върху пуешкото бутче, като поставяте от сместа и в прорезите.

Полейте с бялото вино* (или зеленчуков бульон, пилешки бульон), добавете дафиновите листа, нарязани на парчета, оставете да се мариноват за една нощ.

На следващия ден обелете малките бели картофи и ги подредете около пуешкото в съда за печене. Подправете ги с малко сол, добавете нарязана целина и полейте с още малко бяло вино и зехтин на вкус.

Поставете съда за печене във фурната, предварително загрята до 180°C.

По време на готвенето обърнете бутчетата от пуешкото месо, когато е необходимо (ако желаете, добавете малко нарязан магданоз на вкус).

Накрая сложете малко нишесте да сгъстите соса от печеното пуешко за около 5-10 минути,

Когато пуешкото бутче е готово, нарежете на парчета и поставете върху чиния за сервиране с гарнитура по ваш вкус.

Сервирайте пуешките бутчета с чесън със салата, ако желаете.

Добър апетит !

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар