Начин на приготвяне
Това е просто и вкусно ястие с пуешко. Чудесно предложение за тези, които обичат печеното на фурна. Винаги се получава добре, като цяло всички го харесват и разбира се - това е бюджетно ястие!
Страхотно ястие за неделния обяд или за специални случаи, в които не знаем точно какви са предпочитанията на гостите. При този тип ястия добрата салата е от съществено значение и е добре да сервирате с кнедли или варен ориз!
Почистете пуешките бедра от излишната мазнина, измийте, направете няколко разреза.
Поставете бутчетата от пуйка в голям съд, след което подправете със сол, черен пипер и лимонов сок.
В купа направете сос с добре нарязания чесън, сладък пипер, зехтин и розмарин, мащерка на вкус, а след това разпределете тази смес върху пуешкото бутче, като поставяте от сместа и в прорезите.
Полейте с бялото вино* (или зеленчуков бульон, пилешки бульон), добавете дафиновите листа, нарязани на парчета, оставете да се мариноват за една нощ.
На следващия ден обелете малките бели картофи и ги подредете около пуешкото в съда за печене. Подправете ги с малко сол, добавете нарязана целина и полейте с още малко бяло вино и зехтин на вкус.
Поставете съда за печене във фурната, предварително загрята до 180°C.
По време на готвенето обърнете бутчетата от пуешкото месо, когато е необходимо (ако желаете, добавете малко нарязан магданоз на вкус).
Накрая сложете малко нишесте да сгъстите соса от печеното пуешко за около 5-10 минути,
Когато пуешкото бутче е готово, нарежете на парчета и поставете върху чиния за сервиране с гарнитура по ваш вкус.
Сервирайте пуешките бутчета с чесън със салата, ако желаете.
Добър апетит !