Начин на приготвяне
Стъклена купа се облепва с прозрачно фолио.
Бисквитите (аз използвах Павесини, но не знам дали ги има в България) се топват за секунда в студено мляко и се подреждат отстрани и отдолу на купата.
Приготвянето на крема маскарпоне се случва по следния начин.
Сметаната се разбива, в отделна купа се разбиват кондензираното мляко и маскарпонето, след което се добавят към сметаната, докато се получи еднородна смес, но не трябва да се разбива много.
Слага се половината от крема и върху него се прави пласт от сладкото.
Слагат се отново бисквити котешки езичета, без да се сиропират.
Слага се и останалата част от крема и се затваря отново с бисквити, само че да са топнати в млякото.
Купата с Дзукото се завива с фолио и се слага в хладилника за не по-малко от 6-7 часа.
След което се обръща във форма и лесният и бърз десерт Дзукото се украсява по желание.
Източник: Bozhidar Rashev - Кулинарна мрежа