Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Лесен и бърз десерт Дзукото

Лесен и бърз десерт Дзукото

Лесен и бърз десерт Дзукото
Снимка: Кулинарна мрежа
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
8
"Толкова лесно се приготвя сладкишът Дзукото, че е трудно да повярвате, щом веднъж го опитате на вкус"

Необходими Продукти

  • сметана - 500 мл
  • маскарпоне - 250 г
  • кондензирано мляко - 180 мл
  • сладко - по избор
  • котешки езичета - по - голяма опаковка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Стъклена купа се облепва с прозрачно фолио.

Бисквитите (аз използвах Павесини, но не знам дали ги има в България) се топват за секунда в студено мляко и се подреждат отстрани и отдолу на купата.

Приготвянето на крема маскарпоне се случва по следния начин.

Сметаната се разбива, в отделна купа се разбиват кондензираното мляко и маскарпонето, след което се добавят към сметаната, докато се получи еднородна смес, но не трябва да се разбива много.

Слага се половината от крема и върху него се прави пласт от сладкото.

Слагат се отново бисквити котешки езичета, без да се сиропират.

Слага се и останалата част от крема и се затваря отново с бисквити, само че да са топнати в млякото.

Купата с Дзукото се завива с фолио и се слага в хладилника за не по-малко от 6-7 часа.

След което се обръща във форма и лесният и бърз десерт Дзукото се украсява по желание.

Източник: Bozhidar Rashev - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: