Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата и захарта до гъста пяна с миксер.
Пресейте брашното с ванилията и на порции прибавете към разбитите яйца.
От разбитата смес си отделете в две купички по няколко супени лъжици. Едната отделена смес оцветете по-тъмно с какао, а другата оставете един тон по-светла.
Застелете голямата тава на печката с парче хартия за печене. Напълнете шприц с по-светлата смес и направете различни по големина неправилни кръгове.
Окантете ги с по-тъмната смес. Сложете тавата в загрята на 200°C фурна и изпечете шарките за 2 мин. Извадете тавата и изсипете останалата смес върху шарките.
Изпечете рулото на 200°C за 5 мин. Обърнете готовото руло върху кърпа и завийте заедно с нея на руло. Охладете.
Докато сладкото руло се охлажда, направете крема. Излейте прясното мляко в малка тенджерка. Добавете захарта, жълтъците и нишестето. Сложете съда на загрят котлон и започнете да бъркате веднага с телена бъркалка, докато кремът се сгъсти.
Отдръпнете готовия крем от огъня. Добавете начупения шоколад и бъркайте енергично сместа до хомогенност.
Развийте охладеното руло, намажете го обилно с охладения шоколадов крем и завийте отново на руло.
Охладете рулото с леопардови шарки и шоколадов крем много добре, преди да го нарежете.
Да ви е сладко!
Коментари