Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Медено руло с шоколадов крем

Медено руло с шоколадов крем

Потребител#165452Потребител#165452
Чирак
733701691
Медено руло с шоколадов крем
Снимка: Потребител#165452
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Едно такова руло е създадено, за да бъде изядено"

Необходими Продукти

  • за блата
  • мед - 4 с.л.
  • яйца - 4 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч. Мусковадо
  • брашно - 6 с.л. с връх
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • подправки - готова смес подправки за меденки
  • за сиропиране
  • кафява захар - 4 с.л. Мусковадо
  • вода - 1 ч.ч (200 мл)
  • ром - 1 с.л. или коняк
  • за крема
  • заквасена сметана - 1 кофичка(400 г)
  • течен шоколад - 1 кофичка(400 г)
  • за гарниране
  • орехи - смлени
  • бадеми
  • кокосови стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За блата: 4 супени лъжици мед се загряват на котлона и към тях се добавя една равна ч.л. сода бикарбонат, разбърква се, за да се получи бяла пенеста субстанция и се оставя да изстине.

През това време се разбиват яйцата със захарта с миксера, докато си удвои обемът. След това се добавят 6 с.л. с връх брашно, готова смес подправки за меденки, която може да се замени с 1/2 ч.л. канела, 1/2 ч.л. карамфил и 1/2 ч.л. сух джинджифил и щипка черен пипер.

Добавя се 1 бакпулвер и накрая се добавя медът. Разбърква се хубаво с шпатула и се изсипва върху намаслена хартия в голяма тава. Аз използвах тавата на фурната.

Пече се на 190 градуса около 15 минути, проверява се с клечка. Когато е готово, се изважда и след около пет минути блата се обръща върху покрита със захар или смлени орехи друга хартия, а тази върху която се е пекъл, внимателно се отлепя.

След това се навива на руло с новата хартия и се оставя да изстине в това положение. През това време си приготвям кремът. За целта разтопявам леко една кофичка течен шоколад и го добавям към една кофичка заквасена сметана.

Бъркам с шпатула, докато получа хомогенна смес. Когато блатът е изстинал, го сиропирам леко със сиропа от кафява захар с вода и ром или коняк, намазвам с крема и отново навивам на руло.

Отвън го измазвам с останалия крем и украсявам-в случая с кокосови стърготини, но може със смлени орехи или бадеми или по лично усмотрение. Хубаво е рулото да престои поне няколко часа на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: