Начин на приготвяне
Орехите слагаме на един ред в суха тава и запичаме. Охлаждаме ги напълно и смиламе.
Вземаме си купа и поставяме маслото, захарта и ванилената захар.
Разбиваме с миксер докато сместа стане гладка. Добавяме на тънка струйка към сместа зехтина, а след това и жълтъците - един по един.
Готовата смес разбиваме хубаво.
Изсипваме и брендито и отново разбиваме.
В друг съд смесваме брашното и бакпулвера и тях добавяме към маслената смес и объркваме докато се получи леко ронливо тесто.
От тестото оформяме топки с големина на орех, като по средата поставяме от смлените орехи и притискаме отново, като оформяме топче.
Подреждаме сладките в тава върху хартия за печене и печем около 25 минути.
След като извадим от фурната оставяме в тавата 5 минути и после внимателно овалваме гръцките сладки в пудра захар.