Начин на приготвяне
Запечете в слаба фурна бадемовите ядки до много лек загар. Оставете ги да изстинат и пуснете в блендер да се смелят на дребни парченца.
Разбийте до втечняване белтъка и го сипете при брашното, заедно със зехтина, мекото масло, захарта, брендито, портокаловата вода и смлените бадеми.
Замесете гладко тесто като си добавите още брашно, ако се получи рядко. Тестото не лепне, защото е мазничко и това прави оформянето на сладките много лесно.
Направете топчета, еднакви по размер, подредете ги в тава, застлана с хартия за печене и пъхнете в загрята на 180 градуса фурна.
Печете до лек златист загар около 20 минути, зависи от големината на топчетата.
Докато са топли оваляйте обилно в пудра захар.
Гръцките бадемови сладки с масло са готови.