Начин на приготвяне
Брашното от лимец и оризовото брашно се смесват много добре в купа.
Прибавя се бакпулверът. Разбърква се много добре.
Яйцата се разбъркват на пяна и се прибавя кисело мляко, солта и захарта. Разбърква се.
В купата с брашно се прави кладенче и се изсипва сместа.
Замесва се меко тесто, като не се меси много, тъй като тези брашна не изискат продължително месене.
Ръцете се намазват със зехтин.
Тестото се разделя на 4 части. От всяка част се оформя багета и се поставя върху хартия в тава с дупки.
Пече се 30 мин. на 160 градуса.
Като се извадят от фурната се завиват с кърпа за 10 мин. Багетите с лимец и оризово брашно са готови.
Рецептата е подходяща за хранене в Кръвна група.