Багети с лимец и оризово брашно

Мария БожиловаМария Божилова
Готвач
251
1k
748
290
3
20/09/2020
"Здравословни багети с лимец за всеки ден и всяко хранене - препоръчваме ги с високо вдигнати две ръце"
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо285
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното от лимец и оризовото брашно се смесват много добре в купа.

Прибавя се бакпулверът. Разбърква се много добре.

Яйцата се разбъркват на пяна и се прибавя кисело мляко, солта и захарта. Разбърква се.

В купата с брашно се прави кладенче и се изсипва сместа.

Замесва се меко тесто, като не се меси много, тъй като тези брашна не изискат продължително месене.

Ръцете се намазват със зехтин.

Тестото се разделя на 4 части. От всяка част се оформя багета и се поставя върху хартия в тава с дупки.

Пече се 30 мин. на 160 градуса.

Като се извадят от фурната се завиват с кърпа за 10 мин. Багетите с лимец и оризово брашно са готови.

Рецептата е подходяща за хранене в Кръвна група.

Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Бамбукова квадратна купа с дръжки 24x24x12 см
26.00 лв.
Виж ››

Бамбуковата купа ще бъде царицата на масата, особено ако я напълните със сладки, плодове или друго по желание. С удобни дръжки, квадратна форма и класически дизайн.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар