Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Багети»Багети с лимец и оризово брашно

Багети с лимец и оризово брашно

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Багети с лимец и оризово брашно
Снимка: Мария Божилова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Здравословни багети с лимец за всеки ден и всяко хранене - препоръчваме ги с високо вдигнати две ръце"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 200 г
  • оризово брашно - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • бакпулвер - 1/2 ч.л.
  • кисело мляко - 200 г
  • зехтин
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното от лимец и оризовото брашно се смесват много добре в купа.

Прибавя се бакпулверът. Разбърква се много добре.

Яйцата се разбъркват на пяна и се прибавя кисело мляко, солта и захарта. Разбърква се.

В купата с брашно се прави кладенче и се изсипва сместа.

Замесва се меко тесто, като не се меси много, тъй като тези брашна не изискат продължително месене.

Ръцете се намазват със зехтин.

Тестото се разделя на 4 части. От всяка част се оформя багета и се поставя върху хартия в тава с дупки.

Пече се 30 мин. на 160 градуса.

Като се извадят от фурната се завиват с кърпа за 10 мин. Багетите с лимец и оризово брашно са готови.

Рецептата е подходяща за хранене в Кръвна група.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: