Начин на приготвяне
Старателно измиваме шкембето под течаща вода.
Слагаме го в тенджера, заливаме го с два шита вода и оставяме да се вари на слаб огън. Нужно му е минимум 2 часа.
Щом е готово се изважда и се нарязва на парчета.
В нова тенджера слагаме нови два литра вода и прясното мляко. Оставяме съда на котлона да кипне. Подправяме със сол и черен пипер.
Докато чакаме да кипне на друг тиган загряваме маслото. Щом е готово в него запържваме червения пипер и брашното. Бъркаме много енергично.
След не повече от две минути с черпак наливаме и от врялата вода (3 последователни).
Не спираме да бъркаме. Щом се получи еднородна кашичка, я изсипваме обратно към врялата вода с прясното мляко. Добавяме нарязаното шкембе и оставяме шкембе чорбата да ври още половин час.
По желание говеждото шкембе чорба сервираме с лют червен пипер, чесън и оцет.