Говеждо шкембе

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
3733k1k4
Говеждо шкембе
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
4
"Днес можем спокойно да се оставим в ръцете на любимото питие и добрата компания, а на сутринта да си хапнем говеждо шкембе"

Необходими Продукти

  • говеждо шкембе - 800 г
  • прясно мляко - 800 г
  • краве масло - 100 г
  • червен пипер - 5 ч.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 1/2 ч.л.
  • сол - 6 ч.л.
  • ПО ЖЕЛАНИЕ
  • чесън
  • оцет
  • лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Старателно измиваме шкембето под течаща вода.

Слагаме го в тенджера, заливаме го с два шита вода и оставяме да се вари на слаб огън. Нужно му е минимум 2 часа.

Щом е готово се изважда и се нарязва на парчета.

В нова тенджера слагаме нови два литра вода и прясното мляко. Оставяме съда на котлона да кипне. Подправяме със сол и черен пипер.

Докато чакаме да кипне на друг тиган загряваме маслото. Щом е готово в него запържваме червения пипер и брашното. Бъркаме много енергично.

След не повече от две минути с черпак наливаме и от врялата вода (3 последователни).

Не спираме да бъркаме. Щом се получи еднородна кашичка, я изсипваме обратно към врялата вода с прясното мляко. Добавяме нарязаното шкембе и оставяме шкембе чорбата да ври още половин час.

По желание говеждото шкембе чорба сервираме с лют червен пипер, чесън и оцет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: