Лимецови пържени филийки със зехтин

Мария БожиловаМария Божилова
Готвач
253
1k
765
291
3
26/09/2020
"Ето ви здравословен вариант на пържените филийки - сега нямате извинение да не си хапвате вкусно, вкусно"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо168
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • хляб - 6 бр. филийки, от лимец, домашен
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • зехтин - Pomace
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Домашният лимецов хляб се нарязва на филийки със средна дебелина.

Оставя се 10 мин. да изпръхнат.

Яйцата се разбъркват на пяна със сол.

Зехтинът се загрява на средна температура, т.к. при висока температура започва да пуши и при пържене храната се прегаря.

Когато зехтинът е загрят, филийка се потапя в яйцата, като обилно трябва да се напои от двете страни.

Пържат се от двете страни до златисто.

Когато се извадят от мазнината, пържените филийки се поставят за 1 мин. върху домакинска хартия, за да се отцеди зехтинът.

Вашата вкусна закуска от Лимецови пържени филийки със зехтин е готова!

Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото-17%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото
24.00 лв.
20.00 лв.
Виж ››

Мнозина си мечтаят за закуска в леглото, а ние можем лесно да сбъднем мечтата ви с тази стилна бамбукова маса за закуска

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар