Свинските хапки на бедняка

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
302
2k
1k
471
3
27/09/2020
"Свинските хапки на бедняка са толкова апетитни, че си ги приготвяме всеки път, когато чакаме гости и ни трябва вкусно мезе"
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
11 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 589
  • Преглеждания за месеца129
  • Преглеждания за седмицата137
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена11

Необходими Съставки

  • свинско месо - 500 г бон филе
  • лук - 4 големи глави
  • вино - 1 ч.ч.
  • олио
  • чубрица - 1 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе свинското месо на малки свински хапки. Може да ползвате месо от свински бут или свинско бон филе.

Подгответе си и лука. Обелете го и измийте с вода. Нарежете ги на средни големи парчета.

Загрейте олио в тиган и запържете свинските хапки за 6-7 минути.

Щом месото се запържи, го извадете на страни.

В тигана с мазнината сложете и подготвения лук. Ако има нужда, може да добавите и още малко мазнина. Задушете зеленчука за няколко минути.

Ред е да върнем към лука и свинските хапки. Налейте виното и добавете чубрицата. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Сложете капак на съда и оставете да се готви около 15-20 минути.

Свинските хапки на бедняка поднесете топли.

Тиган с незалепващо покритие 26 см, сив-25%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Тиган с незалепващо покритие 26 см, сив
26.00 лв.
19.49 лв.
Виж ››

Тиган с незалепващо покритие, в който може да приготвите вкусни и полезни ястия за цялото семейство.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар