Пилешки подбедрици с мед и горчица

27/09/2020
"Апетитни пилешки подбредрици - сервират се с желана гарнитура, но трудно ще позволят на очите ви да погледнат към нея"
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо424
  • Преглеждания за месеца288
  • Преглеждания за седмицата43
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • пилешки бутчета - 600 г подбедрици(долни бутчета)
  • горчица - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките бутчета и ги поставете в малка тавичка.

Смесете горчицата, зехтина, меда, соевия сос, червения пипер и настъргания чесън в малка купичка. Бъркайте, докато получите хомогенна смес.

Първо осолете хубаво пилешките подбедрици, после добавете и черен пипер на вкус.

След това ги намажете хубаво от всички страни със сместа, като подпъхвате под кожата. Ако ви остане от сместа, я изсипете отгоре. Може да налеете малко вода на дъното, но обикновено бутчетата от пиле си пускат вода.

Ако имате време, може да ги оставите за половин, един час в хладилника, а ако нямате - направо ги сложете да се пекат около 30 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса с фолио, след което махате фолиото и печете още малко на 200 градуса, за да се препекат.

Пилешки подбедрици с мед и горчица сервирайе с вкусна картофена салата.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар