Начин на приготвяне
Измийте пилешките бутчета и ги поставете в малка тавичка.
Смесете горчицата, зехтина, меда, соевия сос, червения пипер и настъргания чесън в малка купичка. Бъркайте, докато получите хомогенна смес.
Първо осолете хубаво пилешките подбедрици, после добавете и черен пипер на вкус.
След това ги намажете хубаво от всички страни със сместа, като подпъхвате под кожата. Ако ви остане от сместа, я изсипете отгоре. Може да налеете малко вода на дъното, но обикновено бутчетата от пиле си пускат вода.
Ако имате време, може да ги оставите за половин, един час в хладилника, а ако нямате - направо ги сложете да се пекат около 30 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса с фолио, след което махате фолиото и печете още малко на 200 градуса, за да се препекат.
Пилешки подбедрици с мед и горчица сервирайе с вкусна картофена салата.