Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешки подбедрици с мед и горчица

Пилешки подбедрици с мед и горчица

Пилешки подбедрици с мед и горчица
Снимка: Деница Върбанова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Апетитни пилешки подбредрици - сервират се с желана гарнитура, но трудно ще позволят на очите ви да погледнат към нея"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 600 г подбедрици(долни бутчета)
  • горчица - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 ч.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чесън - 1 скилидка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пилешките бутчета и ги поставете в малка тавичка.

Смесете горчицата, зехтина, меда, соевия сос, червения пипер и настъргания чесън в малка купичка. Бъркайте, докато получите хомогенна смес.

Първо осолете хубаво пилешките подбедрици, после добавете и черен пипер на вкус.

След това ги намажете хубаво от всички страни със сместа, като подпъхвате под кожата. Ако ви остане от сместа, я изсипете отгоре. Може да налеете малко вода на дъното, но обикновено бутчетата от пиле си пускат вода.

Ако имате време, може да ги оставите за половин, един час в хладилника, а ако нямате - направо ги сложете да се пекат около 30 мин. в предварително загрята фурна на 180 градуса с фолио, след което махате фолиото и печете още малко на 200 градуса, за да се препекат.

Пилешки подбедрици с мед и горчица сервирайе с вкусна картофена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: