Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Лимецово хлебче със сода

Лимецово хлебче със сода

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Лимецово хлебче със сода3 / 3
27/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Модернизираме рецептата за домашен хляб, приготвяйки това хрупкаво лимецово хлебче със сода"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 500 г
  • кисело мляко - 500 г
  • зехтин - 2 с.л. Pomace
  • захар - 1 ч.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За рецептата за лимецово хлебче със сода яйцата се разбъркват на пяна.

В киселото мляко се изсипват яйцата и се разбърква много добре.

Прибавя се содата и се оставят да шупне за 3 мин.

След това се прибавя зехтин.

В лимецовото брашно се слага солта и захарта.

Разбърква се много добре.

В средата се прави кладенче и се изсипва сместа от яйцата, киселото мляко и содата.

С дървена лъжица се забърква меко тесто като за бъркана питка. Не се меси на ръка и не се добавя допълнително брашно.

Изсипва се във форма за печене, която е намазана с брашно и зехтин.

Печем хлебчето от лимец в предварително загрята фурна 40 мин. на 160 градуса.

Когато се извади от фурната, соденото хлебче се завива с кърпа за 10 мин., след което се изважда от формата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: