Начин на приготвяне
Първо, изтеглете водата, която трябва да е топличка, но не гореща. Сипете я в контейнера на хлебопекарната.
Добавете олиото, захарта и солта. Пресейте брашното и също изтеглете за точния грамаж. Прибавете брашното и най-отгоре сухата мая.
Пускате хлебопекарната на програма 1 със средно изпечена коричка.
По късно след месенето има сигнал за добавяне на семена, тогава сипвате малко маково семе.
Когато спре да меси и започне да втасва хлябът, отваряте капака и поръсвате отгоре с маково семе.
След изпичане на хляба в хлебопекарна го завийте с кърпа, да се се задуши и остане мекичък.
Да ви е вкусно с това маково хлебче.
Вижте също кое е най-доброто брашно за хлебопекарна. Ако се чудите за избора не уред, вижте тези препоръки за хлебопекарна.