Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Вкусно домашно лимецово хлебче

Вкусно домашно лимецово хлебче

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Вкусно домашно лимецово хлебче
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
11

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 300 г
  • бакпулвер - 1/2 пакет
  • лапад - 6 - 7 листа
  • бульон от печено месо - 50 мл агнешки, телешки, пилешки, свински
  • домашен оцет с мед - 1 с.л.
  • вода - 200 мл
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • черен сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В подходяща за разбъркване дълбока купа сложете лимецовото брашно. Направете кладенче.

Лапада измийте и попарете във гореща вода (200 мл) в друг съд. Не е нужно да отстранявате дръжките на листата. Пасирайте ги. Прибавете домашния концентриран бульон в топлата смес, за да се разтвори. Оставете да се охлади, не трябва да е горещо.

В кладенчето поставете бакпулвера и го угасете с оцета.

Прибавете охладената течна смес, кокосовото масло, солта. Разбъркайте с лъжица добре. Трябва да се получи гъстичка лепкава смес.

Намажете стените на силиконова форма за хляб с кокосово масло и разпределете равномерно сместта.

Поръсете отгоре с черен сусам, чийто аромат прекрасно се вързва с домашно приготвеното лимецово хлебче.

Печете хлебчето в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Уникално вкусно е както топло, така и студено.

Бон апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: