Начин на приготвяне
В подходяща за разбъркване дълбока купа сложете лимецовото брашно. Направете кладенче.
Лапада измийте и попарете във гореща вода (200 мл) в друг съд. Не е нужно да отстранявате дръжките на листата. Пасирайте ги. Прибавете домашния концентриран бульон в топлата смес, за да се разтвори. Оставете да се охлади, не трябва да е горещо.
В кладенчето поставете бакпулвера и го угасете с оцета.
Прибавете охладената течна смес, кокосовото масло, солта. Разбъркайте с лъжица добре. Трябва да се получи гъстичка лепкава смес.
Намажете стените на силиконова форма за хляб с кокосово масло и разпределете равномерно сместта.
Поръсете отгоре с черен сусам, чийто аромат прекрасно се вързва с домашно приготвеното лимецово хлебче.
Печете хлебчето в предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
Уникално вкусно е както топло, така и студено.
Бон апети!