Начин на приготвяне
Намазнете хубаво грил тигана със зехтин и загрейте на силен огън.
Поръсете с едрата сол и сложете скаридите, оставяйки разстояние между тях.
Поставете ги чак когато тиганът е добре загрят и никога преди това.
Печете, докато отдолу станат оранжеви и веднага обърнете и от другата страна за кратко.
Нужни са не повече от минута от всяка страна, за да се изпекат, но да останат крехки и нежни.
При по-дълго печене скаридите се изсушават и губят вкуса си. Затова и е добре да слагате по по-малко в тигана, за да не спада температурата му, което отново би ги пресушило.
Повторете това и с останалите скариди.
Поднесете печените скариди на момента, докато са топли и по желание гарнирайте с лимон.
Това е много бърз и лесен начин да поднесете изискано мезе на вашата трапеза, с натуралния вкус на морските дарове, без да се засенчва от други съставки или подправки.
Насладете се на морския вкус с чаша студено бяло вино.
Добър апетит!
Коментари