Толстолоб с екзотична марината

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
145
2k
505
328
28/09/2020
"Толстолоб екзотика, както го наричаме, заради тази апетитна, нестандартна марината, която му придава невероятен вкус"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
15 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо350
  • Преглеждания за месеца116
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена15

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шайбите толстолоб се посоляват.

Кората на портокала се настъргва и сока се изцежда. Прибавят се розмаринът и мащерката.

С така приготвената марината се поръсват шайбите риба. Оставят се да престоят няколко часа, най-добре цяла нощ.

Скарата се загрява и намазва с мазнина.

Шайбите риба се изтръскват от подправките и се поставят върху скарата. Обръщат се, когато хубаво са се запекли, иначе има вероятност рибата да се разпадне.

По желание след като шайбите се обърнат се намазват с олио или зехтин.

Печената риба се сервира със свежа салата и задължително с лимон.

Приятен апетит!

Толстолобът с екзотична марината е много вкусен.

Подложка за готвене за фурна и барбекю  (комплект от 2 бр.)-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Подложка за готвене за фурна и барбекю (комплект от 2 бр.)
22.00 лв.
16.94 лв.
Виж ››

Подложката за готвене за фурна и барбекю може да ви помогне в приготвянето на по-деликатни храни и да предпази грила от цапане. Много практична и полезна. Може да използвате подложката за готвене като хартия за печене за многократна употреба.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар