Начин на приготвяне
В тенджера сложете прясното мляко, добавете захарта заедно с ванилията и сложете съда на котлона. Разбърквайте на често.
Изчакайте течността за започне да заври и намалете на ниска степен силата на котлона.
Тогава добавете една чаша грис. Важно е да не спирате да бъркате, за да не загори на дъното на съда. Бъркайте докато не се образува гъст млечен крем.
Започнете да добавяте и яйцата. Едно по едно, като отново не спирате да бъркате. Две минути след последния жълтък, отделете съда на страни за да се охлади леко.
Загрейте фурната на 180 градуса.
Отворете пакета и корите за баница.
Вземете една кора и я намажете леко с предварително разтопеното масло. Над нея сложете още една кора и отново намажете леко с маслото.
От края на по-късата страна на кората сложете малко от млечния крем. Започнете да завивате на руло, като накрая завъртете и краищата навътре (затворете баничките от всички страни).
Поставете баницата в предварително застлана с хартия за печене тава.
По гореописания начин направете и останалите кори и сладка плънка.
Сладките банички с крем сложете в предварително загрятата фурна на 180 градуса до златисто (20- 25 минути).
При сервирате поръсете обилно с пресята пудра захар.