Класически гъши пастет

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
302
2k
1k
467
3
29/09/2020
"Домашният гъши пастет се приготвя по-лесно, отколкото си мислите и е по-вкусен, отколкото предполагате"
Приготвяне45 мин.
Готвене30 мин.
Общо75 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо219
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете на ситно лука и чесъна. Дробчетата почистете, хубаво измийте и подсушете. Оваляхте ги в брашно и изтупайте излишното количество.

В тиган загрейте зехтина и задушете за кратко зеленчуците.

Щом омекнат, ги отделете настрани.

В същия тиган запържете за по около 4-5 минути на страна гъшия дроб.

При готвенето в тигана сложете 2 дафинови листа за аромат.

Налейте брендито и оставете на котлона, докато течността не се изпари на половина.

Издавете дроба и заедно с лука и чесъна пасирайте до получаване на еднородна смес.

Добавете маслото и подправките и отново пасирайте.

Получения домашен пастет сложете в съд, който сте застилали със стеч фолио (много по-лесно ще го извадите).

Приберете класическия гъши пастет в хладилника поне за 6-7 часа.

Алуминиев тиган с незалепващо покритие 3мм - 28 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Алуминиев тиган с незалепващо покритие 3мм - 28 см
55.00 лв.
Виж ››

Перфектният алуминиев тиган за вашата кухнята - опитайте и ще разберете защо!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар