Начин на приготвяне
Измийте добре тиквичките. Обелете ги и настържете на едро ренде. Посолете ги. След което ги поставете в гевгир, за да се отцеди излишната вода.
За целта ги оставете поне час-два.
Картофите сварете с кората. Обелете ги и намачкайте с вилица. Към тях счукайте едно яйце и добавете хубаво изстисканите тиквички.
Настържете двата вида кашкавал и сиренето. Добавете ги към сместа.
Подправете със сол на вкус и хубаво стритата чубрица. Всички съставки трябва да се омесят добре. С ръце оформете крокетите в желана от вас големина.
Приберете ги да стегнат в хладилника за половин час.
През това време си подготвяте панировката. Вземете две отделни дълбоки чинии. В едната разбийте двете яйца, а в другата сложете брашното.
Загрейте олио в подходящ съд за пържете.
Извадете крокетите от хладилника. Всеки един от тях потопете, първо, в яйцата, после в брашното и изпържете от двете страни до златисто крокетите от тиквички и сирена.