Начин на приготвяне
Накълцайте лука и чесъна и ги запържете до омекване в маслото и олиото.
Добавете настърганите или смлени тиквички с малко сол и задушете за 12-15 минути.
Сипете брашното и бъркайте две минутки, след това бавно наливайте прясното мляко, като разбивате с телена бъркалка, докато получите гладка смес без бучки. Гответе на умерен огън, докато хубаво се сгъсти и започне да се отделя от стените на съда.
Подправете с индийско орехче, бял пипер и още сол, ако е необходимо.
Готовата смес прехвърлете в купа, смесете с натрошено сирене и оставете да изстине напълно. Задължително покрийте купата със стреч фолио, така че то да прилепва плътно към сместа.
След като изстине, приберете в хладилник за минимум 4 часа или до следващия ден.
Пригответе си 3 чинии - едната с разбитите с щипка сол яйца, другите съответно с брашно и галета.
С мокри или намазнени ръце взимайте от сместа, която е добре стегнала. Стиснете в дланта и с леки стискания и отпускания оформете продълговата крокета. Не е нужно да е в съвършено правилна форма.
Без да притискате, овалвайте първо в брашно, после в яйце и накрая в галета.
Изпържете крокетите в силно сгорещено олио, докато станат златисти на цвят и с хрупкава коричка.
Слагайте по по-малко на брой в тигана или фритюрника, за да не спада много температурата на мазнината.
Изваждайте върху кухнеска, абсорбораща хартия.
Поднесете крокетите от тиквички и сирене с майонезен сос.
Добър апетит!