Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Крокети от тиквички и сирене

Крокети от тиквички и сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Крокети от тиквички и сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
28/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Всички любители на крокетите ще оценят високо тези с тиквички и сирене, че и сос ще им добавят"

Необходими Продукти

  • тиквички - 500 г
  • лук - 100 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • краве масло - 20 г
  • олио - 30 мл (или зехтин)
  • брашно - 100 г
  • прясно мляко - 380 г
  • индийско орехче - 2 щипки
  • бял пипер - 2 щипки
  • краве сирене - 170 г
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
  • За панировка
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте лука и чесъна и ги запържете до омекване в маслото и олиото.

Добавете настърганите или смлени тиквички с малко сол и задушете за 12-15 минути.

Сипете брашното и бъркайте две минутки, след това бавно наливайте прясното мляко, като разбивате с телена бъркалка, докато получите гладка смес без бучки. Гответе на умерен огън, докато хубаво се сгъсти и започне да се отделя от стените на съда.

Подправете с индийско орехче, бял пипер и още сол, ако е необходимо.

Готовата смес прехвърлете в купа, смесете с натрошено сирене и оставете да изстине напълно. Задължително покрийте купата със стреч фолио, така че то да прилепва плътно към сместа.

След като изстине, приберете в хладилник за минимум 4 часа или до следващия ден.

Пригответе си 3 чинии - едната с разбитите с щипка сол яйца, другите съответно с брашно и галета.

С мокри или намазнени ръце взимайте от сместа, която е добре стегнала. Стиснете в дланта и с леки стискания и отпускания оформете продълговата крокета. Не е нужно да е в съвършено правилна форма.

Без да притискате, овалвайте първо в брашно, после в яйце и накрая в галета.

Изпържете крокетите в силно сгорещено олио, докато станат златисти на цвят и с хрупкава коричка.

Слагайте по по-малко на брой в тигана или фритюрника, за да не спада много температурата на мазнината.

Изваждайте върху кухнеска, абсорбораща хартия.

Поднесете крокетите от тиквички и сирене с майонезен сос.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: