Начин на приготвяне
Подгответе пуешкото месо.
С помощта на остър нож го нарежете на малки парчета. Подсолете и оставете на страна.
Почистете и измийте зеленчуците. Лука и моркова нарежете на ситно.
В тенджера загрейте маслото и зехтина. Добавете подготвените зеленчуците и задушете за около 5 минути. Разбърквайте начесто, за да не загорят.
Към тях добавете пуешкото месо и нарязаната на ситно половин малка глава целина. Отново разбъркайте за минута-две.
Ред е да добавите и виното и вода (в съотношение 1:2).
Нека пуешката супа да поври около половин час. След което подравяте с сол и черен пипер на вкус. Щом месото е добре увряло, налейте и готварската сметана. Разбъркайте и дайте още 5 минути и пасирайте.
Френската пуешка супа сервирайте със стрък прясна мащерка за аромат.