Ажурени палачинки

Аника ВойтАника Войт
Мастър Шеф
319
2k
1k
613
3
02/10/2020
"Ако сте любител на палачинките, ще е срамота да не сте хапвали ажурени - ние няма да кажем на никой, а вие си ги пригответе още днес"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 815
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затоплете леко прясното мляко. То в никакъв случай не бива да е прекалено топло. В него разбъркайте 3 с.л. брашно и маята. Разбъркайте и оставете настрани.

В дълбока купа пресейте останалото брашно заедно с бакпулвера. Добавете водата, гриса и жълтъка. Овкусете с щипка сол и захар.

В тази смес прибавете и вече шупналата мая. Отново разбъркайте.

Тъй като не жива да остават бучки в тестото, аз разбивах всичко с миксер.

Оставете сместа за ажурените палачинки на топло за половин час.

Загрейте тигана за палачинки или друг с незалепващо дъно. Степента на котлона не е добре да е прекалено силна (7 от 9 за пример).

С черпак изсипете малка част от сместа. С въртеливи движения разнесете до повърхността на тигана. Изпечете от двете страни до готовност.

Още топли, намажете палачинките с масло.

Получават се пухкави ажурени палачинки с множество малки отвори (дупки).

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар