Начин на приготвяне
Първо, трябва да направим пълнеж за нашите пуешки руладини. Загрейте тиган на средно силен огън. Добавете чесън и лук и гответе, докато лукът стане прозрачен и има приятен аромат.
Добавете гъбите и мащерката и гответе, докато гъбите омекнат и се задушат. Когато сте готови, прехвърлете сместа в голяма купа и добавете магданоз, пекани, плодове и препечени трохи от хляб.
Разбъркайте, за да се комбинират, сложете сол и черен пипер на вкус и оставете настрана.
Сега трябва да обработим месото. Вземете пуешките гърди, обърнете ги с кожата нагоре и направете хоризонтален разрез от едната страна, като спрете около 1 см преди да стигнете до другата страна.
Отворете гърдите като книга. С помощта на чук за месо начукайте пържолите, докато станат с дебелина приблизително на половина. Може да използвате леко диагонално прорезно движение, за да отдалечите месото от центъра.
След като сте сплескали гърдите, поставете равномерен слой от пълнежа. Внимателно навийте руладините .
Прищипете и завъртете двете страни, за да стегнете руладините. Другият вариант е преди да сложите плънката от гъби, да разстелите пресния спанак върху пуешките гърди.
Загрейте фурната до 180 градуса. Загрейте 2 супени лъжици масло в тежък голям тиган, устойчив на фурна или тежък тиган за печене на средно силен огън.
Запечете от всички страни пуешките руладини, като ги обръща често, около 12 минути. Налейте с 1/3 чаша вино и с 1 чаена лъжичка масло.
Покрийте тигана с фолио. Печете 30 минути, залейте още 2 пъти с 1/3 чаша вино и чаена лъжичка масло.
Отстранете фолиото. Печете, докато пуешкото стане кафяво. Прехвърлете на плато и нарежете руладините, преди сервиране.
Сервирайте пуешките руладини с гъби и горски плодове със спанак или сос от печеното .