Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пуешко месо»Руладини»Пуешки руладини с гъби и горски плодове

Пуешки руладини с гъби и горски плодове

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Пуешки руладини с гъби и горски плодове2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"С нетърпение чакаме специален повод, заради който да поканим гости и да ги омаем с пуешките руладини с плодове"

Необходими Продукти

  • пуешки гърди - 2 бр. по - малки с кожа
  • гъби - 1 ч.ч. (смес от печурки и манатарки)
  • спанак - 2 ч.ч. пресен
  • пекани - 1/4 ч.ч. нарязани
  • хляб - 3 с.л. препечени трохи
  • магданоз - 1/4 ч.ч. нарязан
  • мащерка - 1 с.л. нарязана
  • шалот - 1/4 ч.ч. ситно нарязан
  • чесън - 1 с.л. пресован
  • краве масло - 6 с.л. несолено
  • горски плодове - 100 г сушени или пресни
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • бяло вино - 1 ч.ч. сухо
  • чили чушки - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, трябва да направим пълнеж за нашите пуешки руладини. Загрейте тиган на средно силен огън. Добавете чесън и лук и гответе, докато лукът стане прозрачен и има приятен аромат.

Добавете гъбите и мащерката и гответе, докато гъбите омекнат и се задушат. Когато сте готови, прехвърлете сместа в голяма купа и добавете магданоз, пекани, плодове и препечени трохи от хляб.

Разбъркайте, за да се комбинират, сложете сол и черен пипер на вкус и оставете настрана.

Сега трябва да обработим месото. Вземете пуешките гърди, обърнете ги с кожата нагоре и направете хоризонтален разрез от едната страна, като спрете около 1 см преди да стигнете до другата страна.

Отворете гърдите като книга. С помощта на чук за месо начукайте пържолите, докато станат с дебелина приблизително на половина. Може да използвате леко диагонално прорезно движение, за да отдалечите месото от центъра.

След като сте сплескали гърдите, поставете равномерен слой от пълнежа. Внимателно навийте руладините .

Прищипете и завъртете двете страни, за да стегнете руладините. Другият вариант е преди да сложите плънката от гъби, да разстелите пресния спанак върху пуешките гърди.

Загрейте фурната до 180 градуса. Загрейте 2 супени лъжици масло в тежък голям тиган, устойчив на фурна или тежък тиган за печене на средно силен огън.

Запечете от всички страни пуешките руладини, като ги обръща често, около 12 минути. Налейте с 1/3 чаша вино и с 1 чаена лъжичка масло.

Покрийте тигана с фолио. Печете 30 минути, залейте още 2 пъти с 1/3 чаша вино и чаена лъжичка масло.

Отстранете фолиото. Печете, докато пуешкото стане кафяво. Прехвърлете на плато и нарежете руладините, преди сервиране.

Сервирайте пуешките руладини с гъби и горски плодове със спанак или сос от печеното .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: