Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Огретен»Огретен с агнешки чревца и шкембе

Огретен с агнешки чревца и шкембе

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Огретен с агнешки чревца и шкембе3 / 3
04/10/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
160 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • агнешки чревца - 500 г
  • агнешко шкембе - 500 г
  • дафинов лист - 3 бр.
  • лук - 2 с.л. сушен
  • моркови - 1 с.л. сушени
  • джоджен - 1 ч.л. сушен
  • чесън - 1 ч.л. на прах
  • къри - 1/2 к.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол
  • зехтин - 50 мл Pomace
  • брашно от лимец - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките чревца и шкембе се измиват много добре. Слагат в тенджера, заливат се със студена вода. Прибавя се дафиновият лист и се сварява за 1 час на среден огън.

След като се сварят, се изваждат и нарязват на малки парчета. Слагат се в стъклен огнеупорен съд. Прибавят се сушеният лук и моркови, чесън на прах, джоджен, къри и мащерка.

Посолява се и се залива със зехтина. Разбърква се много добре. Прибавя се 400 мл вода.

Огретенът с агнешко се слага във фурната и се задушава 20 мин. на 180 градуса.

Кашкавалът се нарязва на едри парчета и се изсипва в киселото мляко. Прибавят се брашното от лимец и яйцата. Разбърква се много добре.

След като ароматният огретен се задуши, се залива със сместа от кисело мляко, брашно, яйца и кашкавал.

Огретенът с агнешки чревца и шкембе се запича за 20 мин. на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Галина Караиванова
Галина Караиванова
Чудесна рецепта! Малко я промених, но стана супер! Тъй като нямах сушени моркови и лук ги замених със сурови, които леко задуших. Всичко друго приготвих както е описано и се получи отличен резултат.
11.08.2021 10:19
1